Het NBC+ project is van start

We zijn inmiddels drie maanden verder in het NBC+ project. Het project omvat twee onderdelen: NBC+ Zoekplatform en NBC+ Bronnen. De kick-off voor zowel het eerste als het tweede onderdeel vond plaats middels een tweedaagse workshop. Voor het NBC+ Zoekplatform was dit op 19 en 20 april in het Carlton Beach hotel in Scheveningen. Geïnspireerd door de panorama view vanaf de bovenste verdieping van het hotel maakten we kennis met elkaar, met het project en met de projectorganisatie. Ook voerden we een casus uit waarin we elkaars rol overnamen in de projectorganisatie (zie artikel ‘Software ontwikkelen in teams’).

Technische voortgang
Het uiteindelijke doel van het NBC+ project is om alle beschikbare digitale data binnen de openbare bibliotheken te ontsluiten, indexeren, doorzoekbaar te maken en via een widget aan te bieden aan de eindgebruiker. Wat we in de ontwikkeling proberen is om zo spoedig mogelijk een werkende keten te hebben van bron tot widget. De volgende stap is dan verbreding van het proces. Inmiddels hebben we de basisarchitectuur gebouwd in een ontwikkelomgeving. De eerst bronnen zijn in een pilotfase ontsloten en de koppeling met widget is in ontwikkeling.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s