Vernieuwde virtualisatie

Om de hosting van onze klanten goed te beheren wordt er bij Seecr al lange tijd gebruik gemaakt van virtualisatie.  We zijn continue bezig om nieuwere virtualisatiemanieren te proberen om alle servers zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Momenteel zijn we bezig met het uitproberen van de ‘Operating system-level Virtualisatie’.  Door het gebruik hiervan hopen we dat resources nog efficiënter benut kunnen worden en het de snelheid zal bevorderen. Momenteel maken we gebruik van KVM, maar wij zijn ons aan het oriënteren op OpenVZ/LXC. Deze hebben namelijk een nog lagere overhead.

Toepassing
Om de capaciteit van computers optimaal te benutten en processen elkaar niet negatief te laten beïnvloeden kan er gebruik gemaakt worden van virtualisatie. Met virtualisatie worden de capaciteiten van een computer opgedeeld over meerdere virtuele computers. Er draaien dus meerdere computers op 1 computer en ze delen de capaciteiten van de echte computer.

Voordeel
Het grote voordeel van virtualisatie is dat de verschillende besturingssystemen van elkaar afgeschermd zijn. Doordat de ‘guests’ van elkaar afgeschermd zijn is het gemakkelijker te beheren.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s