Zoekplatform versie 1.0 gelanceerd bij OBA

Vandaag hebben we een mooie mijlpaal bereikt binnen het NBC+ project. De nieuwe bibliotheek catalogus is gelanceerd bij de OBA. De Nationale Bibliotheek Catalogus (NBC+) is nu digitaal beschikbaar voor het publiek (www.oba.nl).

Uitgebreid zoekplatform
Het zoekplatform maakt het zoeken eenvoudiger door middel van semantische technieken. Er is een betere koppeling tussen vergelijkbare titels en de filtermogelijkheden zijn uitgebreider. Daarnaast is het eenvoudig zoeken tussen de verschillende lokale én landelijke bronnen. Zo kan de eindgebruiker precies de informatie vinden die aansluit bij de zoekvraag.

Vervolg
Er zit veel in wat betreft functionaliteit en data. De voorbereidende stappen zijn hiermee gezet voor de uitrol van een semantische search-engine. De verwachting is dat er de komende maanden meer bibliotheken worden aangesloten op de NBC+

We zijn trots op het resultaat!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s