Springlevende historie van Drenthe

Er is ons veel aan gelegen om de zoekwens van online bezoekers van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan. Na een simpele zoekwens doet onze code razendsnel haar werk. Daarmee halen we de rijkdom van – bijvoorbeeld, maar niet alleen – het internet, naar boven.

Code brengt archieven tot leven!

Code brengt archieven tot leven!

Zo regelen we nu dat filmbeelden uit specifieke YouTube-kanalen over Drenthe, gezamenlijk vindbaar worden binnen het portaal van het Drents Archief. YouTube biedt hiervoor een API aan. Zo kan iedereen die YouTube beelden wil ontsluiten, rechtstreeks bij de metadata die bij de beelden behoren. Dit maakt weer volgende stappen mogelijk. Bijvoorbeeld annotaties toevoegen aan wat via YouTube is gevonden. Andere bronnen kunnen dan gecombineerd worden met de zoekvraag, en de uitkomst verrijken. Of gecombineerd worden met projecten, waarbij betrokken en opgeleide vrijwilligers beeld duiden en voorzien van extra beschrijvingen. Code brengt de historie van Drenthe in beweging!

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s