Het beste van twee werelden: Apache Jena + Lucene

Zoals we al beschreven in onze vorige blog, is GraphDB van opzet veranderd. Anders dan voorheen, toen de volledige triplestore in geheugen was, wordt de data nu grotendeels op schijf opgeslagen. Wij verwachten van onze triplestore hoge snelheden. Maar het lijkt erop dat deze verandering de performance laat teruglopen.

Een mogelijk alternatief voor GraphDB zou een eigen combinatie van Apache Jena met Lucene kunnen zijn. We schrijven nu dus code om een triplestore te maken met Lucene als backend. We weten uit ervaring hoe snel Lucene kan zijn. De performance gaan we meten doordat we echte queries naspelen met performance-testen. In een volgende blog meer over hoe dit in de testomgeving gaat uitpakken. Als dit nieuwe component een succes is, zullen we het toevoegen aan onze Meresco component library.

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s