Lancering erfgoedwebsite met Drentse geschiedenis en cultuur

‘Om erfgoed interessant te houden voor nieuw publiek, moet je er geen kaasstolp overheen zetten’, aldus Douwe Huizing van de stuurgroep voor de vernieuwde website ‘Geheugen van Drenthe’. Bij de lancering ervan, afgelopen maandag, prees hij de zoekfunctionaliteit en presentatie van erfgoeddata. Seecr heeft aan de ‘achterkant’ van de site bijgedragen, en werkt daarbij samen met Driebit uit Amsterdam.

Vrij te hergebruiken

Op de site staat vrij te hergebruiken data, onder meer voor de toeristische sector, die ze kan benutten voor erfgoedactiviteiten en andere initiatieven. Op de bijeenkomst waren veel aan het toerisme gelieerde ondernemers aanwezig. Het is aan hun om de historische data te benutten met een toeristische invulling.

Erfgoed nodigt uit

Geheugen van Drenthe

Drents Gedeputeerde Henk Jumelet constateerde dat veel mensen gepassioneerd met erfgoed bezig zijn, en dat het daarom ook uitnodigt tot ontmoeten en samen beleven. Door social media is daar de nog een mogelijkheid bij gekomen, namelijk betekenis toevoegen, door iets te delen. ‘Herinneringen zijn veel kostbaarder als je iemand hebt om ze mee te delen’, constateerde hij. De Provincie heeft met haar bijdrage een impuls gegeven aan het beleven van de provincie, door met deze digitale ondersteuning nieuwe combinaties van cultuur, natuur en economie mogelijk te maken.

 

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s